Den generella flyttstädningen 

Vid flyttstädning är det viktigt att rengöra varje yta noggrant och detaljerat. Det är mycket detaljer som är viktiga att hålla koll på vid flyttstädning, men även många generella områden som är viktiga att hålla koll på. 

Rengör målade ytor 

En stor del av flyttstädningen som är vanlig att personer slarvar med är rengöring av alla målade och behandlade ytor i hemmet. Faktum är att alla behandlade och målade ytor i samtliga bostadsrum ska rengöras ordentligt vid flyttstädning. Det kan handla om allt från dörrkarmar, golvlister och fönsterbågar till taklister, snickerier och trösklar. Det inkluderar även alla målade ytor som väggar och golv, inklusive väggen bakom elementen. Samtliga ytor ska rengöras och bli fullkomligt rena från damm och smuts. Fläckar ska skrubbas bort och ingen smuts ska finnas kvar. Disktrasa och handskar - putsa

Rengör fönster 

En tidskrävande del av flyttstädningen är att rengöra och putsa alla fönster, invändigt och utvändigt. Fönsterputsning tar ofta mer tid än man först tror, så se till att avsätta en del tid för detta ändamål. Alla fönsterbågar ska även rengöras och persienner ska torkas av så de blir rena och fina. 

Dörrar ska rengöras 

Dörrar är en sån grej som man ofta inte tänker på att de kan bli smutsiga. Det är inte ofta dörrar blir synligt smutsiga och får fula fläckar så som exempelvis köksluckor, utan det är snarare damm och fett som bildas på dörrarna efter lång tid. Därför ska samtliga dörrar torkas av och rengöras ordentligt vid flyttstädning. Kom ihåg att torka av handtagen då de tenderar att samla på sig en del bakterier. Ovansidan av dörrarna brukar även snabbt bli dammiga, vilket gör det desto viktigare att rengöra vid flyttstädning.