Fast inredning 

Den fasta inredningen i en bostad, så som garderober, ska rengöras vid flyttstädning. En trasa och lämpligt rengöringsmedel kan användas för att torka av inredningens alla sidor. Kom ihåg att även rengöra eventuella hyllplan, stänger och trådbackar. Glöm inte att torka av ovanpå eventuella garderober, förutsatt att de inte går hela vägen upp till taket. 

Ventilationsdon och eluttag 

Allt som tillhör din bostads installationer så som strömbrytare, eluttag, reglage, ventilationsdon och liknande ska rengöras ordentligt från damm och smuts. Slå av strömmen innan du rengör eluttag för att inte riskera en stöt. Dessa utrymmen rengörs inte ofta och är vanligtvis väldigt dammiga, så var beredd på att rengöra dem ordentligt. 

Golv, väggar och tak 

I alla bostadsutrymmen ska golv, väggar och tak rengöras. Golvet är kanske enklast att rengöra, då de flesta rengör sina golv regelbundet och vet hur processen går till. Dammsug och torka golven noggrant. Väggar och tak ska även torkas rent och eventuella fläckar ska putsas bort. 

Övriga rengöringsområden 

Övriga saker att tänka på vid flyttstädning är att alla eventuella klistermärken, dekaler, klisterrester, skruvar och spikar ska tas bort från väggarna.