Hur hittar man en billig och prisvärd flyttfirma? 

Trots att priset inte bör vara det som avgör vilken företagsflytt med flyttfirma man anlitar är det viktigt att förstå att priset är viktigt för många. Om du har begränsad ekonomi eller helt enkelt inte vill slösa bort en massa pengar på flyttservice är priset självklart relevant att titta på. Precis som i alla branschen får du vad du betalar för när det kommer till flyttbranschen. Självklart finns det högkvalitativa flyttfirmor som erbjuder bra priser men generellt kostar flyttfirmor av hög kvalité mer än flyttfirmor utan erfarenhet eller någon vidare kunskap. Därför är det viktigt att inte bara utgå från priset när du väljer flyttfirma utan även att titta på övriga aspekter som säkerställer flyttfirmans kvalité. 

Jämföra flyttfirmor 

Att jämföra flyttfirmor och göra grundläggande efterforskning är den absolut enklaste och smidigaste metoden för att hitta en billig, prisvärd och kvalitativ flyttfirma. Om du aldrig anlitat en flyttfirma kan det vara särskilt svårt att veta vad du ska titta efter. Allt ser så bra ut på internet och alla flyttfirmor lovar att de kan sitt jobb och levererar service av högsta möjliga kvalité. Din uppgift som kund är att se kvitton och bevis på att dessa lovord är sanna för att hitta en seriös och trygg flyttfirma som håller vad de lovar. Det finns jämförelsesajter på internet som kan hjälpa dig att jämföra flyttfirmor. Om du vill göra din egen jämförelse och kontroll kan du följa denna checklista. 

  • Ta in offerter från en handfull flyttfirmor och kontrollera varje företag separat 
  • Betalar flyttfirman F-skatt? 
  • Har flyttfirman Yrkestrafiktillstånd? 
  • Är flyttfirman försäkrad? 
  • Är personalen erfarna? 
  • Är tidigare kunder till flyttfirman nöjda? 
  • Erbjuder flyttfirman ett fast pris? 
  • Är flyttfirman enkel att prata med? 
  • Erbjuder flyttfirman ett skriftligt avtal? 
  • Läggs RUT-avdrag till i offerten? 

Jämföra priset 

Efter du kontrollerat flyttfirmorna med dessa kontrollfrågor faller kanske några flyttfirmor bort. Därefter kan du titta på priset. Förutsatt att flyttfirman du anlitar är seriös, trygg och schysst kan du välja den firma som erbjuder bäst pris. Det spelar ingen roll hur billig en flyttfirma är om du inte får den service du förväntar dig. Då är det fortfarande bortslösade pengar. Tänk på att priset ibland kan sättas på olika sätt. Vissa offerter kanske har ett fast pris medan vissa har ett rörligt pris. De flesta flyttfirmor inkluderar RUT-avdraget på fakturan men det kan vara olika från firma till firma. Notera dessa skillnader i din jämförelse för att göra en rättvis bedömning och avgöra vilken flyttfirma som inte bara är billigast, utan är den flyttfirma som är mest prisvärd.