Skaffa flytthjälp inför flytten 

Om du närmar dig en flytt behöver du troligtvis skaffa någon slags flytthjälp av flyttfirma i östermalm för att assistera under flytten, som . Då har du två alternativ, antingen att anlita professionell flytthjälp eller ta hjälp av personer du känner, som din familj eller vänner. För vissa är valet rätt självklart, medan det för andra kan vara lite klurigare att bestämma vad som är bäst. 

Anlita professionell flytthjälp 

Professionell flytthjälp, det vill säga en flyttfirma, möjliggör för en otroligt smidig och effektiv flytt. Du får hjälp av rena flyttproffs som vet exakt hur de ska flytta och transportera ditt bohag på ett bra sätt för att undvika skada. Att hitta en flyttfirma brukar inte vara speciellt svårt. Det kluriga är att att jämföra flyttfirmor och kontrollera sin flyttfirma innan man ingår i avtal. När du jämför flyttfirman bör du kontrollera tillstånd, försäkring, medlemskap i branschorganisation, vilka tjänster som ingår och pris. Det är viktigt att du är ute i god tid och hinner kontrollera din flyttfirma ordentligt innan du ingår i avtal. Kostnaden för en flyttfirma varierar och är generellt dyrare desto längre du flyttar och desto större bohag du har. Du kan utnyttja rutavdraget för att få ner priset något. Om du väljer att anlita en flyttfirma måste du skriva ett avtal för att vara skyddad. Avtalet ska innehålla det ni tillsammans bestämt och alla detaljer kring arbetet som ska utföras. 

Ta hjälp av folk du känner 

Många väljer att ta hjälp av vänner och familj när de flyttar. Det kostar onekligen mindre än att anlita professionell flytthjälp, men är desto jobbigare och kräver desto mer tid. Kostnaderna som tillkommer när du flyttar själv är flyttkartonger, emballage och flyttbil. Om du vill vara bussig och bjuda dina vänner på mat och dryck efter flytten är klar är det självklart även en kostnad att räkna med. Generellt blir kostnaden bara en bråkdel av vad en professionell flyttfirma kostar. Du behöver dock tänka på alla detaljer kring flytten och planera flytten i detalj för att flyttdagen ska fortgå smidigt och smärtfritt. 

Planera flyttdagen 

Innan du kan börja planera flyttdagen behöver du boka upp dina vänner på flyttdagen. Muta gärna med en flyttpizza eller liknande på kvällen efter flytten och erbjud dig att hjälpa dem när de ska flytta. Efter vännerna är uppbokade behöver du skaffa emballage och flyttkartonger. Sedan kan du börja rensa och packa ner ditt bohag inför flytten. Du behöver även boka en flyttbil i god tid så du får med dig alla dina möbler och saker till din nya bostad. Tänk på att börja packa i god tid så du är redo när dina vänner kommer för att hjälpa dig flytta. De vill knappast stå och vänta på att du ska packa klart under flyttdagen. Du bör även planera hur logistiken ska fungera under flyttdagen. Ska flyttgänget dela upp sig? Ska alla åka tillsammans? Planera alla detaljer i förväg för att göra flytten så smidig och enkel som möjligt.