Renovera bad och höj bostadens värde 

Att renovera ett gammalt eller ett lite tråkigt badrum ger två positiva effekter: du får ett mer användbart och roligt badrum själv och samtidigt höjer du bostadens värde. Köket är hemmets hjärta och har en stor påverkan på hur vi upplever ett hus eller en lägenhet. 

Badet 

För de flesta är badrummen så mycket mer än bara ett ställe där man tillagar mat. Köket och köksbordet är platsen där man umgås, tar en kopp kaffe med vänner, lägger pussel med sina barn, sitter och samtalar, har djupa diskussioner och betalar sina räkningar. Förutom att vi också äter frukost och middag vid köksbordet. Det finns en orsak till att köket kallas hemmets hjärta, ett mysigt badrum ger nämligen hela bostaden en varm och skön känsla. Men det räcker inte med att ett badrum är mysigt, det ska också vara användbart – klicka för badrumsrenovering. Lätt att arbeta i både till vardagsmiddagen med korv och makaroner och när du lagar en flerrättersmiddag till nyårsafton. 

Värdeökning 

Om du vet med dig att du inom två till fem år kommer att sälja din bostad är det klokt att se över badrummet. Om det var länge sedan det gjordes en badrumsrenovering eller om planlösningen är dålig är det smart att göra en badrumsrenovering. Om du bor i en större stad kommer du garanterat få igen pengarna. Förutom att du själv får ett trevligt kök att arbeta i. När bostadsspekulanter går runt och tittar på bostäder så är priset viktigt, men hur man upplever hemmet, det första intrycket, har stor inverkan. Balkong, kamin, altan och ett härligt badrum är just sakerna som kan få spekulanter att falla för bostaden. Det kan få dem att vara villiga att betala mycket mer än vad renoveringen kostade dig, bara för att bostaden känns skön, välfungerande och fräsch. Eftersom många av oss också lever mycket hektiska liv är det skönt att inte köpa en bostad som man vet med sig att man kommer att vilja göra någonting åt. Att leva i en badrumsrenovering är jobbigt och då är det värt att betala extra för att bara få flytta in i ett snyggt och fräscht badrum. 

Rätt renovering 

Det första du ska göra är att fråga dig hur du själv trivs i badrummet. Är det lätt att laga mat, baka bullar och samtidigt fixa en sallad? Har du stört dig på något? Hur trivs du med själva utseendet, färgsättningen, luckorna och kylskåpet? Har du alltid önskat att en vägg slås ut för att få plats med ett större matbord, eller har du i flera år velat byta ut badrumsluckorna till något modernare? Titta också i inredningsmagasin för att få goda idéer. Ett tips är också att fråga den snickare som du anlitar, då många snickare har stor erfarenhet av vad som är praktiskt i ett badrum.